AVEK

Een stukje geschiedenis

In 1927 was leven in het Friese Surhuisterveen heel anders dan nu. Voor de bewoners in de veengebieden was het bestaan zwaar en met de nodige problemen. De grondlegger Roelf Kok was, zoals ze in Friesland zeggen, een ‘oprjochte’ kerel: een eerlijke man met praktische oplossingen. In zijn winkel vroegen veel klanten naar bedbodems voor bedstedes, maar deze hadden geen gewone afmetingen. Daarom ging hij bedden op maat maken. Het is dit simpele, nuchtere en innovatieve idee waardoor in 1927 Avek het daglicht zag . Avek staat voor Arbeid, Vlijt En Kwaliteit. Dit zegt alles over de grondlegger en over zijn aanpak. De bedstee is inmiddels bijna verdwenen, maar veel dingen zijn nog wel gebleven.

Anno nu

De basis van hun grootvader is voor zijn kleinzonen nu nog steeds leidend, maar dan wel anno 2021. Avek is nu een beddenmerk voor Nederland maar ook daarbuiten. In Surhuisterveen worden de bedden nog steeds op maat gemaakt, door mensen met passie voor hun vak. Zij stoppen daarom een stukje van zichzelf in elk exemplaar. Dat maakt een Avek bed tot meer dan zomaar een bed. Jouw Avek bed is een bed van puur Nederlandse topkwaliteit, op maat gemaakt volgens het motto ‘Arbeid, Vlijt En Kwaliteit’, door de beddenmakers uit Friesland. Kijk op de website van AVEK voor meer beeldmateriaal en achtergronden van dit Nederlandse merk

Jou AVEK dealer in Deurne

Van de Mortel, uitgerust in slaapcomfort is jou complete AVEK dealer voor Deurne, Bakel, Helmond, Asten, Gemert, Someren, Venray, heel Brabant en Limburg. Deze mooie en eerlijke Nederlandse boxsprings en matrassen stellen we graag aan jullie voor in onze toonzaalpresentatie. Wij hebben de volledige collectie in ons assortiment opgenomen. Dat betekent dat we alle mogelijke combinaties voor je samen kunnen stellen. Maak een afspraak voor een uitgebreid advies, doe onze droombeddentest en overtuig je van de kwaliteit en ligcomfort van dit puur Nederlandse merk.