Veel gestelde vragen

Waarom is het kiezen van het juiste bed bij van de Mortel gemakkelijk?

Van de Mortel maakt kiezen gemakkelijk. Door een eerlijk en zorgvuldig adviesgesprek laten wij je op basis van de juiste argumenten heldere keuzes maken. Door de juiste argumenten voor jezelf te benoemen vallen er steeds meer mogelijkheden af. Luister naar je eigen lichaam en je gevoel! Wij helpen je graag om de juiste balans te vinden tussen techniek, kwaliteit en gevoel. Dan wordt kiezen vanzelf gemakkelijk.

Welke matras of slaapsysteem past het beste bij mij?

Dat is voor iedereen heel persoonlijk. Voor een goed advies nemen we samen voldoende tijd, luister naar je eigen lichaam, en bereidt je goed voor op een bezoek in onze winkel. Om je vast een een beetje aan het denken te zetten vul je onze droombeddentest in. Maak daarna meteen een afspraak, dat werkt het prettigste.

Kan ik een matras thuis uitproberen?

Door onze 100% slaapgarantie is het niet nodig een matras thuis te proberen. Door in het adviesgesprek voldoende aandacht te besteden aan je keuze garanderen wij je een goede nachtrust. Mocht na 10 weken je matras onverhoopt toch niet goed passen dan ruilen we deze gewoon om.

Neemt van de Mortel ook oude matrassen retour?

Ja. Van de Mortel vindt een schoon milieu erg belangrijk. Wij kunnen dus altijd gratis je oude matrassen retour nemen bij aankoop van nieuwe. Ze worden dan voor 100% gerecycled.

Kan ik alle hoofdkussens thuis testen?

Alle neksteunkussens kun je thuis gratis testen om zeker te zijn van de juiste keuze. Ook heel veel kneedbare kussens kun je thuis testen.

Krijg ik bij van de Mortel altijd 100% slaapgarantie?

Als je samen met Ellie of Ard de juiste stappen neemt in het adviesgesprek geven wij altijd 100% slaapgarantie.

Wat is een gezonde slaap?

Een gezonde slaap is een combinatie van heel veel factoren. Licht, geluid, regelmaat, comfort, temperatuur, vochtigheidsgraad, voldoende slaap, diepe slaap, het juist passende bed, eet/drinkpatronen, een rustgevende omgeving… dat is allemaal nodig voor een gezonde slaap. Breng alles “in jou persoonlijke balans”. Dat is gezond slapen.

Maakt het uit welke ondervering onder een matras wordt toegepast?

Ieder type matras vraagt om de juiste ondervering. Het gaat erom dat het systeem in zijn geheel goed blijft functioneren en daarvoor is het belangrijk de juiste matras bij de juiste ondervering te kiezen. De meeste slaapsystemen zijn daarom ook volledig op elkaar afgestemd. Er zijn echter meerdere combinatiemogelijkheden. Als je, je bestaande bodem wilt blijven gebruiken, maar je weet niet of deze nog goed functioneerd komt Ard ook bij je thuis om dat te beoordelen

Past een pocketveringmatras ook op een lattenbodem?

Een pocketveringmatras hoort bij voorkeur thuis op een boxspring of spiraalbodem. Deze combinaties zorgen voor een gelijkmatigere ondersteuning van de pocketveren waardoor de kwaliteit (lees ondersteuning) van de matras langer op het juiste niveau blijft. Soms kan de combinatie wel, maar dat is afhankelijk van het type lattenbodem. Ard komt graag ter plaatse beoordelen of het mogelijk is, of maak een foto van je bestaande bodem en matras en neem die mee naar de winkel.

Hoe hard of zacht moet een matras zijn?

Een goede matras móet “zacht” zijn! (om de contouren van je lichaam te kunnen volgen). Maar voor iemand met een fors gewicht en een geringe lengte is dat natuurlijk anders dan iemand die lang is en maar 70 kilo weegt. Het belangrijkste is de juiste ondersteuning die een matras moet geven. Dus hoe zacht precies een matras moet zijn is voor ieder persoon heel anders.

Zijn matrassen met 7 zones beter dan met 5 zones?

Nee, het gaat erom hoe een matras in zijn geheel is samengesteld en of deze matras goed bij jou lichaamsbouw past. 5, 7 zones of het aantal veren per m2 zegt dus weinig over de kwaliteit en het comfort van de matras.

Geeft een topper een beter ligcomfort?

Dat verschilt van persoon tot persoon. Een kwalitatief goede matras die jou goed past heeft geen topper nodig. Maar het kan ook zeker een toevoeging zijn voor een beter ligcomfort. Ook dat verschil bespreken we samen en we laten je het verschil natuurlijk ook voelen in de mooiste bedden winkel van Someren, Asten, Bakel, Gemert, Uden, Veghel, Venray, Venlo, Brabant en Limburg.